Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan Smit wil meer hits dan Borsato

Shownieuws

Jan Smit houdt van een uitdaging. De Volendammer, die door stemproblemen al maanden uit de roulatie is, wil meer nummer 1-hits scoren dan Marco Borsato.

Jan Smit houdt van een uitdaging. De Volendammer, die door stemproblemen al maanden uit de roulatie is, wil Marco Borsato naar de kroon stoten. "Marco Borsato heeft tot dusver elf nummer 1-hits gescoord en ik vijf. Binnen twintig jaar hoop ik daar wel overheen te gaan", zegt hij in het nieuwe nummer van Glossy, dat vanaf dinsdag in de winkels ligt.

De 22-jarige zanger wil echter niet te lang in het vak blijven hangen. "Als ik sommige artiesten zie die té lang doorgaan, denk ik: dat wil ik niet." Een leven na de muziek kan hij zich dan ook goed voorstellen. "Wat wil ik dan nog? Een eigen, multifunctioneel theater, concertzaal of uitgaanscentrum misschien."

In november moest Smit onder het mes. Toen werden twee cystes verwijderd van zijn stembanden. Van zijn artsen kreeg hij de instructie zijn stem zeven maanden lang zo min mogelijk te gebruiken. "De dokters waren heel duidelijk: elk woord dat ik zou zeggen was er één te veel".

Het interview, zijn enige tot juni, heeft Glossy te danken aan zijn vriendin Yolanthe Cabau van Kasbergen. De ONM-soapie was voor één keer hoofdredactrice van het tijdschrift en strikte Smit voor een vraaggesprek.

De jonge geliefden zijn nu al bijna een jaar samen. "Ik heb inderdaad een relatie met een als 'lekkerste wijf van Nederland' bekend staande dame, om het zo maar te zeggen. Maar zo zie ik haar niet." Hoewel Smit zich al snel tot Yolanthe voelde aangetrokken, had de brunette meer tijd nodig. "Volgens mij heeft ze vaak gedacht: wat moet ik nou met die kerel? Maar de aanhouder wint en zeker in de liefde ben ik heel erg streberig."

Inmiddels woont het stel samen en is zelfs een huwelijk niet onbesproken gebleven. "Uiteindelijk gaat Jan op zijn knieën, ja. Hoe, wat of wanneer ga ik nog niet verklappen, maar ik heb daar al wel zo mijn ideeën over!"

[Novum]

Gerelateerde Artikelen