Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Barrie Stevens is geen 'passieve suikerspin'

Shownieuws

Barrie Stevens wil zich bij de tv-show Dancing Queen niet presenteren als parodie op zichzelf. "Dit keer ga ik er niet als een passieve suikerspin bij zitten".

Barrie Stevens past ervoor zich opnieuw te presenteren als een parodie op zichzelf. Als jurylid van de nieuwe SBS-show Dancing Queen zal hem dan ook geen 'vooral doorgaan' ontvallen. "Dit keer ga ik er niet als een passieve suikerspin bij zitten", stelt het voormalige jurylid van de Soundmixshow vrijdag in de Volkskrant.

De 63-jarige choreograaf heeft echter al een nieuwe oneliner paraat. "'Blijf dansen!' Ik zei dat tijdens de opnamen toen iemand werd afgewezen, en dacht: ja, dat is het gevoel wat ik wil overbrengen."

Na negen jaar bewezen dienst bij de Soundmixshow, waarin hij samen met Henny Huisman en Jacques d'Ancona te zien was, werd Stevens aan de kant gezet. "Van het ene op het andere moment werd ik opzij geschoven en telde ik niet meer mee", stelt hij. "Ik heb wel even een time-out nodig gehad. Het is allemaal zo tijdelijk. Dat succes of wat het ook moge zijn."

Sinds negen jaar geeft de dansexpert dramales in Tilburg. "Alleen moet ik er volgend jaar gedwongen mee stoppen omdat ik 65 wordt." Zijn hoop op een glansrol in het theater heeft Stevens nog niet opgegeven. "Mijn stille hoop is dat Albert Verlinde mij daarna vraagt om de hoofdrol te spelen in de musical 'Hairspray'."

Dancing Queen gaat vrijdagavond van start bij SBS 6.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen