Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Frans Bauer gek op carnaval

Shownieuws

Frans Bauer is gek op carnaval. "Voor iedereen die in Brabant woont, is carnaval heilig", vertelt de zanger. "Ik heb altijd een boerenkiel aan."

Frans Bauer is gek op carnaval. "Voor iedereen die in Brabant woont, is carnaval heilig", vertelt de Brabander aan Novum Nieuws. De volkszanger is dan ook groot liefhebber van het jaarlijkse feest en gaat altijd verkleed de straat op.

"Ik heb altijd een boerenkiel aan en Mariska zegt al jaren dat ik dat moet veranderen. Maar dat doe ik niet: een Brabander draagt een boerenkiel." Bauer is daarin niet alleen, want ook bij de leden van The Happy Hour Crew, die een hit scoorden met her nummer 'Goeiemoggel', is de boerenkiel favoriet.

Ook Corry Konings, die permanent in Spanje woont, is een fervent carnavalsvierder. "Ik vind het altijd erg leuk om naar de optocht te kijken en dan blijven we daarna natuurlijk in de cafeetjes hangen." Konings is niet vies van een verkleedpartijtje. "Een paar jaar geleden heb ik me nog verkleed als heks, maar het hielp niets: iedereen herkende me nog steeds."

Konings vindt de carnavalsmuziek van tegenwoordig heel leuk."De Deurzakkers met 'Houdoe' is natuurlijk helemaal te gek en ook 'Goeiemoggel' van The Happy Hour Crew vind ik leuk."

Anderen hebben minder met het feest. "Ik doe niet veel aan carnaval, ik heb er niet zo veel mee", vertelt Tatjana Simic. "Ik zie me niet hossen tussen de mensen en dat kan ook niet als je bekend bent."

Ook Wolter Kroes heeft niet heel veel met het volksfeest. "Bij ons in Zaandam leeft het wel, maar niet zoals in Brabant", vertelt hij. "Ik vind het wel heel leuk om ertussen te staan en mee te hossen."

Het duo mag dan geen carnaval vieren, toch hebben beiden zo hun favoriete carnavalskrakers. "'Duiken in de zee' van de Gebroeders Ko is vind ik nou echt een leuk nummer", zegt Simic. Bij Kroes zijn De Deurzakkers favoriet.

Carnaval vindt officieel op 3, 4 en 5 februari plaats. Het feest, dat oorspronkelijk voorafging aan de vastentijd, wordt vooral in Zuid-Nederland gevierd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen