Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Uruzgan.FM mag niet naar Afghanistan

Shownieuws

De staf van het radioprogramma Uruzgan.FM zal volgende week vrijdag niet afreizen naar Afghanistan. Het ministerie van Defensie heeft het bezoek afgelast.

De staf van het Nederlandse radioprogramma Uruzgan.FM zal volgende week vrijdag niet afreizen naar Afghanistan. Het ministerie van Defensie heeft het bezoek, dat anderhalve week zou duren, afgelast. Het slechte weer en de operationele werkdruk zouden resulteren in onvoldoende transportcapaciteit. Dat heeft de Wereldomroep, die het programma samen met radiozender 3FM produceert, donderdag bekendgemaakt.

Dj Annemieke Schollaardt zou samen met enkele collega's een speciaal Valentijnsdagprogramma maken vanaf de legerbases in Kandahar, Tarin Kowt en Deh Rawod. De teleurstelling bij de radiomakers is groot, vooral omdat ze vele cadeautjes hadden verzameld om aan de militairen uit te delen. "We gaan nu kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat die dingen toch ter plaatse komen", stelt Schollaardt in een verklaring.

De dj heeft de moed niet opgegeven. "Misschien kunnen we later dit jaar toch nog die kant opgaan." Schollaardt maakt dagelijks radio voor de militairen die sinds 2006 in de Afghaanse provincie Uruzgan zijn gelegerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen