Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Drugsvideo Heath Ledger uit respect niet vertoond

Shownieuws

Een video waarin wijlen Heath Ledger praat over zijn drugsverleden wordt niet op televisie vertoond. Fragmenten van de video waren woensdag al te zien.

Een controversiële video waarin wijlen Heath Ledger praat over zijn drugsverleden wordt toch niet op de Amerikaanse televisie vertoond. "Uit respect voor de familie van Heath Ledger hebben Entertainment Tonight en The Insider besloten de video van Heath Ledger niet uit te zenden". Dat is te lezen op de website van showbizzprogramma Entertainment Tonight, waarvan The Insider een spin-off is.

Fragmenten van de video, waarin overigens niet is te zien hoe de overleden filmster drugs gebruikt, werden woensdag al vertoond in een Amerikaans nieuwsprogramma. The Insider zou het gehele filmpje vervolgens gaan vertonen. De beelden tonen een feestje in het beruchte hotel Chateau Marmont, waarbij Ledger twee jaar geleden aanwezig was. In de clip is onder meer te zien hoe een onbekende man een lijntje cocaïne snuift.

Ledger beweert tegenover een onbekend persoon dat hij twintig jaar lang vijf joints per dag rookte. Uit zijn uitspraken in de video kan worden opgemaakt dat de acteur ook tijdens het feestje de fout in ging. "Mijn vriendin gaat zo boos op me zijn", zegt hij. "We hebben drie maanden geleden een kindje gekregen." Volgens een voice-over in de trailer lagen Michelle en dochter Matilda Rose boven in het hotel te slapen terwijl Ledger het feestje bijwoonde.

Chateau Marmont, dat naast een hotel negen bungalows omvat, is al sinds begin vorige eeuw geliefd bij acteurs en muzikanten, onder wie Jim Morrison, Judy Garland, Lindsay Lohan en Britney Spears. Acteur John Belushi overleed in 1982 aan een drugsoverdosis terwijl hij verbleef in een van de bungalows.

De video wakkert opnieuw geruchten aan dat de 28-jarige Ledger, die vorige week dood werd aangetroffen in zijn appartement, langdurig verslaafd is geweest aan drugs. Uit een autopsie kon niet direct worden opgemaakt waardoor Ledger om het leven is gekomen. Verdere onderzoeken moeten later deze week de precieze doosoorzaak vaststellen. Volgens de politie is de acteur waarschijnlijk overleden aan een overdosis medicijnen, waaronder slaappillen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen