Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gary Glitter herstelt van hartproblemen

Shownieuws

Gary Glitter is in de ziekenboeg beland met diarree en een onregelmatige hartslag. Hij zit in een Vietnamese cel voor het misbruiken van meisjes van 10 en 11.

(Novum/AP) - Gary Glitter, die in een Vietnamese gevangenis zit voor het misbruiken van twee minderjarige meisjes, is onlangs in de ziekenboeg beland met diarree en een onregelmatige hartslag. De voormalige glamrockzanger werd op 4 januari in een gevangenenkliniek in de zuidelijke provincie Binh Thuan opgenomen en is inmiddels hersteld van zijn spijsverteringsproblemen.

De 63-jarige Glitter, die eigenlijk Paul Francis Gadd heet, blijft nog onder dokterstoezicht omdat zijn hartslag nog te traag is. "Hij is er nu goed aan toe", weet zijn arts. "Elke ochtend glimlacht hij en wenst hij me goedemorgen als ik hem kom bezoeken."

De Britse rocker werd in 2006 veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar voor het uitvoeren van 'obscene handelingen met kinderen'. Glitter zou twee Vietnamese meisjes van 10 en 11 hebben misbruikt.

Begin vorig jaar kreeg Glitter een strafvermindering van drie maanden ter gelegenheid van het Vietnamese Nieuwjaar. Volgens de traditie krijgen gevangenen die zich goed gedragen dan strafvermindering. De rocker komt naar verwachting in augustus vrij.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen