Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Victor Löw kan goed samenwerken met echtgenote

Shownieuws

Victor Löw staat met zijn vrouw Mirjam de Rooij op de planken in toneelstuk 'Misery'. "Ik heb nog nooit met iemand gespeeld die ik zo goed aanvoel", zegt hij.

Victor Löw vindt het heerlijk maar heftig om met zijn vrouw Mirjam de Rooij op de planken te staan. "Ik heb nog nooit met iemand gespeeld die ik zo goed aanvoel", vertelt de acteur. "Op een collega reageer je altijd alleen maar als acteur en je weet vaak niet wat die verder denkt tijdens het spelen. Dat heb ik met haar wel en dat is heftig, maar het gaat heel goed."

Löw en De Rooij beleven donderdagavond de première van het toneelstuk 'Misery', waarin beiden een hoofdrol vertolken. In 'Misery', naar de gelijknamige thriller van Stephen King, krijgt pulpschrijver Paul Sheldon een zwaar ongeluk terwijl hij met het manuscript van zijn laatste boek onderweg is naar zijn uitgever. Oud-verpleegster en fan Annie Wilkes vindt hem en neemt hem mee naar haar huis. Zij ontpopt zich als een ware kwelgeest.

"We wilden een keer samen in een toneelstuk staan, omdat het bij ons thuis altijd over acteren gaat", zegt Löw, die de film uit 1990 met Kathy Bates en James Caan 'fantastisch' noemt. "Dat is een van de weinige grote vrouwenrollen. Voor mij is het ook een heel mooie rol, ik heb al vaker personages gedaan die in gevangenschap zitten van een vrouw van wie ze totaal afhankelijk zijn. Daar heb ik wel wat mee."

Porgy Franssen regisseert het stuk van de echtelieden. "Hij heeft een enorm gevoel voor drama en is ontzettend muzikaal", vertelt de 45-jarige Löw. "Hij kan heel goed met mensen omgaan en heeft iets wat mensen rustig maakt. Het is heel bijzonder om met hem te werken." 'Misery' gaat donderdagavond in première in De Nieuwe Doelen in Gorinchem en trekt vervolgens nog tot en met 17 mei langs verschillende Nederlandse theaters.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen