Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amsterdam Fashion Week van start

Shownieuws

Amsterdam staat weer in het teken van de Amsterdam International Fashion Week. Zaterdag werd afgetrapt met de opening van Red Light Fashion en Offschedule.

Amsterdam staat weer een week lang in het teken van de Amsterdam International Fashion Week (AIFW). De hoofdstedelijke modeweek begon dit weekeinde met de opening van Red Light Fashion. Dat is een project waarbij zestien jonge ontwerpers, onder wie Daryl van Wouw, Mada van Gaans en Bas Kosters, een jaar lang hun intrek nemen in voormalige peeskamertjes op de Amsterdamse Wallen.

Zaterdagavond begonnen twaalfhonderd modeminnende mensen hun Fashion Week in de voormalige diamantschool Het Sieraad, waar zeven modetalenten hun collecties toonden tijdens het rebelse mode-evenement Offschedule. Naast de Nederlandse moniquevanheist, Annemiek Swinkels, Liza Koifman, Saskia Schoenmaker en Gyasuda toonden de Deense ontwerpster Nikoline Liv Andersen en het Britse/Luxemburgse duo Belle Sauvage hun vooruitstrevende ontwerpen aan het overwegend jonge en hippe publiek.

Woensdag begint het officiële catwalk-programma van de AIWF bij de Westergasfabriek met shows van onder anderen Jan Taminiau, Joline Jolink en sieradenontwerpster Bibi van der Velden. Tot en met zondag vinden er ook buiten het Westergasterrein tal van mode-evenementen plaats, waaronder de modevakbeurs Modefabriek, de Elle Style Awards en modeshows van onder anderen Catta Donkersloot en Ilja Visser.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen