Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madonna viert macrobiotische kerst

Shownieuws

Madonna heeft deze kerst geen kalkoen en kerstkransjes in huis gehaald. Op het menu staat een macrobiotisch feestmaal, bestaande uit granen, bonen en groenten.

Kerstkransjes, chocolaatjes en andere lekkernijen zijn in huize Madonna met kerst niet te vinden. En ook een kalkoen komt het huis niet in. Nee, Lourdes (9), Rocco (7)en de kleine David (2) moeten het doen met een macrobiotisch feestmaal, waarin granen, bonen en groenten centraal staan.

Ook schaart het gezin zich niet gezellig voor de televisie, waar traditiegetrouw kerstklassiekers als 'Annie' en 'The Sound of Music' worden uitgezonden. Madonna heeft vanaf de geboorte van haar eerste dochter ervoor gewaakt dat er ooit maar een televisietoestel in huis aan staat.

Maar de zangeres, voorheen toch bekend als 'material girl', is niet alleen streng voor haar kroost, ze ontziet zichzelf ook niet. Zo weigert ze van man Guy Ritchie elke vorm van kerstpresentjes omdat ze tegen het hoge commerciële gehalte van kerst is. Wel geeft het stel elkaar jaarlijks op 22 december iets kleins. Dan vieren ze hun trouwdag.

De geruchten dat Madonna geen kerst viert omdat ze zichzelf en haar hele gezin wil laten bekeren tot het jodendom, wijst de beroemde zangeres resoluut van de hand. Maar een bevriende bron zegt dat de familie wel alle joodse feestdagen viert. Madonna is dan ook een fervent kabbalist.

Omdat het wel erg zielig zou zien als hun drie kinderen met lege handjes zitten tijdens de feestdagen, hebben de wereldberoemde popzangeres en haar man besloten hun elk drie cadeautjes te geven. Volgens Madonna, die zo'n 240 miljoen dollar op haar rekening heeft staan, is dat meer dan genoeg.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen