Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tom Cruise krijgt bijval van zakenpartner

Shownieuws

Zijn zakenpartner Paula Wagner heeft Tom Cruise verdedigd. Ze noemt het 'ontmoedigend' dat hij onder vuur ligt om zijn betrokkenheid bij de Scientology-kerk.

Tom Cruise wordt verdedigd door zijn zakenpartner Paula Wagner. De producente, die samen met de acteur eigenaar is van United Artist Studio, noemt het 'ontmoedigend' dat haar collega onder vuur ligt wegens zijn betrokkenheid bij de Scientology-kerk. Afgelopen week lekte er een filmpje uit waarin Cruise het gedachtegoed van de beweging verheerlijkt. Ook verschenen er dit weekeinde filmpjes op internet waarin de acteur wordt bejubeld, onder meer voor zijn inzet na de ramp van 9/11.

Volgens Wagner verdient Cruise het niet dat hij in de media wordt bekritiseerd vanwege zijn overtuiging. "Ik ben geen Scientologist en dat zijn de meeste mensen met wie Tom en ik werken ook niet. Maar dat betekent niet dat ik stilletjes blijf toekijken hoe hij wordt aangevallen om zijn geloof", verklaart ze tegenover de BBC. "Het is heel makkelijk om grappen te maken over een filmpje dat totaal uit zijn verband is gerukt. Maar dat neemt niet weg dat Tom Cruise een van de aardigste en meest hardwerkende mensen is die ik ooit heb gekend."

Alle filmpjes werden kort nadat ze op internet verschenen, verwijderd op last van de Scientology-kerk. De beweging claimt dat haar auteursrecht wordt geschonden met de plaatsing van de video's. Een woordvoerster van de kerk verklaarde eerder dat het eerste filmpje dat verscheen een 'aangepaste en illegale versie' was van het origineel. Geïnteresseerden werden uitgenodigd de oorspronkelijke versie in de kerk te komen bekijken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen