Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Benny Neyman twijfelt over de dood

Shownieuws

Hoewel hij ongeneeslijk ziek is, heeft Benny Neyman over zijn eigen sterfelijkheid nog nauwelijks nagedacht. "Gisterenavond pas dacht ik er voor het eerst aan."

Hoewel hij ongeneeslijk ziek is, heeft Benny Neyman over zijn eigen sterfelijkheid nog nauwelijks nagedacht. "Het klinkt gek, gisterenavond pas dacht ik er voor het eerst aan", vertelt hij in een interview met Jacques d'Ancona, dat zaterdag in de GPD-dagbladen is gepubliceerd. "Als je wilt weten of ik bang ben voor de dood, zeg ik dat ik het niet weet."

De 56-jarige zanger is met zijn hoofd vooral bij zijn man en zijn moeder. "Ik heb het druk met regelen en maak me zorgen over Hans en over mijn moeder van 77, die verdriet hebben", legt hij uit. "Ik had mijn ziekte stilgehouden als dit seizoen die concerttournee in de theaters niet gepland stond. Ik moest het wel bekendmaken. Ik kon moeilijk de hele zaak afzeggen voor een griepje."

Vorige maand werd bekend dat Neyman aan kanker lijdt. In zijn onderrug vonden doktoren twee tumoren. Waar de aanvankelijke uitzaaiingen vandaan komen, hebben zijn artsen niet kunnen vaststellen. "Nog steeds weet ik niet precies hoe het verloop van het kankerproces is geweest", zegt hij. "Af en toe ben ik wat verward. Ik heb soms problemen met mijn kortetermijngeheugen. Dat komt door het gebruik van medicijnen."

Vorige week wezen onderzoeken uit dat er geen verdere uitzaaiingen zijn. "De dokters waren bang voor uitzaaiingen in het darmgebied of verder in de rug", zegt Hans van Barneveld, de man van Neyman, in het interview. "Die zijn er niet en dat is een lichtpunt. De pijn is onder controle."

Hoewel het iets beter gaat met Neyman, verscheen vrijdag plotseling het bericht in de media dat hij zou zijn overleden. Naar aanleiding van het interview van Neyman met de GPD, dat klaarstond om zaterdag gepubliceerd te worden, concludeerde een redacteur van het Brabants Dagblad dat de artiest was overleden.

Korte tijd stond het foutieve bericht op enkele nieuwssites. Na contact met het management van Neyman werd het verwijderd. De betrokken media hebben inmiddels hun excuses aangeboden aan de zieke zanger.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen