Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Narcotica-agenten klagen 'American gangster' aan

Shownieuws

Narcotica-agenten hebben filmstudio Universal Pictures aangeklaagd. Ze vinden dat de film 'American gangster' een onjuist beeld van ze schetst.

Drie narcotica-agenten hebben filmstudio Universal Pictures aangeklaagd uit onvrede over de kaskraker 'American gangster'. De agenten vinden dat het misdaaddrama, waarin Denzel Washington een hoofdrol speelt, een slecht beeld schetst van de speciale politie-eenheid. Dat meldt de BBC vrijdag.

De drie gepensioneerde agenten, die de zaak ook in naam van vierhonderd oud-collega's voor de rechter brengen, stellen dat Universal ten onrechte beweert dat het verhaal van de film op de werkelijkheid is gebaseerd.

'American gangster' van regisseur Ridley Scott vertelt het verhaal van drugsbaron Frank Lucas, gespeeld door Washington, die tijdens de Vietnamoorlog via het Amerikaanse leger drugs naar Amerika weet te smokkelen. Een politieagent, die wordt gespeeld door Russell Crowe, krijgt lucht van de zaak en weet Lucas uiteindelijk in de cel te krijgen. In ruil voor strafvermindering verlinkt hij na zijn veroordeling een groep corrupte agenten.

De klagers stellen dat de corrupte agenten niet op basis van de informatie van Lucas zijn veroordeeld. Ook de manier waarop de arrestatie van Lucas werd verricht, zou onjuist in beeld zijn gebracht.

De oud-agenten eisen dat filmmaatschappij stopt met de distributie van het misdaaddrama, de tekst aan het einde van de film wordt aangepast en alle winst wordt overgemaakt aan een fonds voor narcotica-agenten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen