Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sarkozy houdt roddelpers aan het lijntje

Shownieuws

Sarkozy heeft grote verwarring veroorzaakt in de Franse roddelpers. Zo weet niemand of hij wel of niet is getrouwd met Carla Bruni

(Novum/AP) - De geruchtenstroom in Parijs is overweldigend. Wist de ene krant te melden dat president Nicolas Sarkozy al getrouwd was met zijn nieuwe geliefde Carla Bruni tijdens een geheime plechtigheid in het Elysée, de andere wisten zeker dat het jawoord nog niet gegeven was. Al zou dat binnenkort wel gaan gebeuren: in een resort bij Verona - stad van de gedoemde liefde tussen Romeo en Julia.

Sarkozy houdt zijn kaken stijf op elkaar en lijkt zich te vermaken met de verwarring die hij aanricht. Tijdens een ontmoeting met de pers in Qatar vroeg hij de aanwezige journalisten echter wel om niet zo monomaan bezig te zijn met zijn privéleven. "Als er iets te vertellen valt, zal ik het vertellen."

De president weigert te reageren op berichten in de krant l'Est Républicain van deze week, als zou het huwelijk al op 10 januari hebben plaatsgevonden.

Henri Guaino, een adviseur van Sarkozy, noemde het op tv-net France-2 een ongezonde en obsessieve nieuwsgierigheid. En als mensen willen weten of hij al getrouwd is, luidde Guaino's advies, dan moeten ze naar Sarkozy's handen kijken. Als er een ring bij gekomen is, is het huwelijk voltrokken.

Sarkozy (52) en Bruni (40) hebben elkaar volgens de berichten in november ontmoet, kort na Sarkozy's scheiding in oktober van zijn tweede vrouw Cécilia. De uiterlijke overeenkomsten tussen beide vrouwen zijn groot. De verhouding werd wereldkundig gemaakt toen de twee in december door Disneyland Parijs wandelden.

Hoewel Sarkozy wel eens genoeg heeft van de roddelpers, is hij met zijn vriendin buitengewoon open over zijn relatie - hoe ongepast sommige Fransen het ook vinden dat een Frans staatshoofd zo met zijn nieuwe liefde loopt te pronken.

De twee werden in Egypte bij de piramides en op het strand gefotografeerd en in Petra in Jordanië. Saudi-Arabië vroeg Sarkozy vriendelijk maar dringend om zijn vriendin thuis te laten, en ze bleef thuis. Op een persconferentie bevestigde hij dat de relatie 'serieus' was, maar noemde nog geen huwelijksdatum. Een karavaan van journalisten en fotografen is nu neergestreken bij Verona, in de hoop dat het gerucht waar is dat het paar daar gaat trouwen. Iedereen trok naar La Magioca, een luxueus buitenverblijf, omdat daar gebeld zou zijn voor 'een belangrijk persoon'.

De Fransen hebben een nieuw woord gevonden voor de sterrenstatus die sommige politici hebben gekregen. Aangezien nationale beroemdheden in een Frans/Engelse term 'les people' worden genoemd, heet de huidige ontwikkeling nu 'peopolisation'.

Maar al staan Sarkozy en Bruni nog zo vaak in zwemkleding op de omslag van tijdschriften, het doet de populariteit van de president weinig goed. Van de Franse bevolking vindt nog slechts 48 procent dat hij op de juiste weg zit. Analisten zeggen dat het iets te maken kan hebben met zijn glamoureuze levensstijl, die zo veel meer aandacht krijgt dan zijn inspanningen voor nationale problemen als stijgende prijzen en dalende koopkracht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen