Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Modegrootheid Valentino op witte doek

Shownieuws

Het leven van de 75-jarige ontwerper Valentino is binnenkort te zien op het witte doek in 'Valentino: the last emperor'.

Het leven van mode-icoon Valentino is binnenkort te zien op het witte doek. De documentaire 'Valentino: the last emperor' vertelt over de 45-jarige carrière van de beroemde Italiaan, die woensdag zijn laatste haute-coutureshow heeft in het Rodin-museum in Parijs. Dat meldt het filmvakblad Hollywood Reporter.

De documentaire wordt gemaakt door Matt Tyrnauer. Hij raakte geïnspireerd door de ontwerper toen hij als verslaggever van het blad Vanity Fair een groot stuk over hem schreef. Hij volgde Valentino twee jaar lang en nam meer dan 250 uur aan beeldmateriaal van hem en zijn omgeving op. "We bevonden ons in zijn meeste intieme kringen, maar het duurde even voordat iedereen zich openstelde. Valentino wordt omgeven door een klein groepje familie, vrienden en werknemers, die uiteindelijk vergaten dat er steeds een camera aanwezig was."

De film is meer dan een relaas over de werkzaamheden van de 75-jarige Valentino en analyseert de verhouding van de ontwerper tot zijn omgeving. Ook het eind van zijn carrière in de mode-industrie, en hoe de Italiaan daarmee omgaat, komen aan de orde.

De makers hopen dat de film zijn première in mei beleeft op het filmfestival van Cannes.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen