Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kiefer Sutherland bijna weer op vrije voeten

Shownieuws

Kiefer Sutherland mag zich maandag weer een vrij man noemen. De acteur heeft dan 48 dagen doorgebracht in de cel wegens rijden onder invloed.

Kiefer Sutherland mag zich maandag weer een vrij man noemen. Na 48 dagen achter tralies te hebben doorgebracht, wordt de acteur dan weer op vrije voeten gesteld. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift People. De Amerikaan was in december veroordeeld voor rijden onder invloed nadat hij voor de derde keer in drie jaar werd gesnapt toen hij met een slok op achter het stuur zat.

Omdat hij in december in het gevang werd gegooid, vierde Sutherland Kerstmis, Nieuwjaar en zijn 41e verjaardag in de cel. Toch heeft hij zich volgens het gevangenispersoneel voorbeeldig gedragen. Hij zou nooit hebben geklaagd en wenste niet anders behandeld te worden dan de andere gevangenen.

Gedurende de 48 dagen kreeg Sutherland slechts één keer bezoek: van zijn advocaat. Familie en vrienden wilde hij niet ontvangen. Zijn tijd besteedde de acteur met het vouwen van was en met wat schoonmaakklusjes, zoals het legen van vuilnisemmers en het dweilen van vloeren. Verder had hij twee boeken bij zich en werd hij overladen met fanmail. Volgens zijn woordvoerder kreeg hij wel honderd brieven per dag.

Sutherland is onder meer bekend van zijn rol als geheim agent Jack Bauer in de televisieserie 24.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen