Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Elvis' kostuummaker Bill Belew (76) overleden

Shownieuws

Bill Belew, die veel van Elvis Presley's extravagante kostuums ontwierp, is op 76-jarige leeftijd overleden. Hij stierf aan de gevolgen van diabetes.

(Novum/AP) - Bill Belew, die veel van Elvis Presley's extravagante kostuums ontwierp, waaronder het strakke zwartleren pak dat hij tijdens zijn legendarische comeback-concert in 1968 droeg, is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn vriend Paul Dafelmair aan de Los Angeles Times laten weten. Belew stierf op 7 januari in een ziekenhuis in Palm Springs aan diabetes.

In zijn vijftigjarige carrière ontwierp Belew de showkostuums van menig podiumster, onder wie Ella Fitzgerald, The Jacksons en Gloria Estefan. Maar het bekendst is hij om de jumpsuits die hij creëerde voor Elvis. Deze overalls, versierd met juwelen en voorzien van een hoge kraag en wijd uitlopende mouwen en pijpen, werden het symbool van Elvis' latere carrière. "Belew veranderde het gezicht van de rock-'n-rollmode", zei Butch Polston, een autoriteit op het gebied van Elviskostuums.

Het zwartleren pak dat Belew voor Presley's comeback-optreden in 1968 ontwierp, was het eerste kostuum dat hij voor de King maakte. "Iedereen ging ervan uit dat hij altijd al zwart leer droeg, maar dat droeg hij nooit. Misschien een leren jasje, maar dat was het dan ook", zei Belew in 1999.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen