Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hugo Metsers start mbo-opleiding voor filmacteurs

Shownieuws

Acteur Hugo Metsers gaat mbo'ers opleiden tot filmacteur. Hij start een vierjarige opleiding camera-acteren in Amsterdam, waar hij zelf ook lesgeeft.

Acteur Hugo Metsers gaat mbo'ers opleiden tot filmacteur. Zijn Film Actors Academy Amsterdam is een samenwerking aangegaan met het Mediacollege Amsterdam voor een vierjarige dagopleiding waarbij acteertalent wordt opgeleid tot professioneel film- en televisieacteur. In september gaat de opleiding van start.

In het reguliere onderwijs bestaat momenteel nog geen opleiding tot camera-acteren. Op de toneelschool, een hbo-opleiding, staat vooral het spelen in een theaterzaal centraal.

Metsers ontwikkelde eerder een particuliere avondopleiding voor camera-acteren, maar die richtte zich vooral op de doelgroep 21 tot en met 30 jaar. Op beide opleidingen wordt lesgegeven door gerenommeerde mensen uit het vak, onder wie Victor Löw, Hans Kemna, Karim Traïda en Metsers zelf.

De nieuwe opleiding wordt woensdag gepresenteerd. Op deze open dag op het Mediacollege Amsterdam geeft Metsers een workshop.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen