Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Egbert Jan Weeber openhartig over vreemdgaan

Shownieuws

Egbert Jan Weeber liegt niet graag. "Het voelt niet goed, dus ik kan het emotioneel niet", vertelt de acteur, die een rol speelt in de nieuwe komedie 'Alibi'.

Egbert Jan Weeber liegt niet graag. "Het voelt niet goed, dus ik kan het emotioneel niet", vertelt de acteur. Op de vraag of hij vreemdgaat, antwoordt hij dan ook: "Ik ga altijd vreemd."

Zichtbaar geschrokken van zijn antwoord, krabbelt Weeber terug. "Nee, ik ga niet vreemd", zegt hij. "Ik heb dat wel eens gedaan in een fase waarin het allemaal niet zo goed ging. Toen was er wat gebeurd en dat heb ik meteen huilend opgebiecht. Ik had er zo veel spijt van. Dus nee, ik kan echt niet liegen."

De 26-jarige Weeber, die zo'n twee jaar samen is met zijn huidige vriendin, speelt een rol in 'Alibi', de nieuwe film van Johan Nijenhuis. In 'Alibi' gaat aartsleugenaar Youssef, gespeeld door Achmed Akkabi, werken voor een kantoor dat tegen betaling alibi's verstrekt. Youssef komt in conflict met zichzelf als hij verliefd wordt op Andrea, gespeeld door Georgina Verbaan, die een bloedhekel heeft aan leugenachtige mannen.

Akkabi had niet al te veel moeite om zich in te leven in zijn rol. "Ik hoefde er niets voor te doen", lacht hij. "In het echte leven ben ik ook een leugenaar. Iedereen liegt weleens."

In de liefde hoeft Akkabi 'niet meer' te liegen. "Ik heb een eerlijk meisje nu en ik ben ook eerlijk tegen haar", vertelt de acteur, die vooral bekend werd door zijn terugkerende rol als Rachid de vakkenvuller in de commercials van Albert Heijn. "Voordat ik mijn vriendin had, kon het me eigenlijk niet zo veel schelen, maar als je echt verliefd bent op iemand kan je niet meer liegen."

Regisseur Nijenhuis is heel trouw in de liefde, maar staat niet helemaal afwijzend tegenover vreemdgaan. "Ik heb alleen maar langlopende relaties van zo'n zeven en negen jaar gehad", vertelt hij. "Ik heb mijn huidige vriendin, met wie ik al vijf jaar samen ben, ontmoet toen ik met haar vreemdging. Maar dat is wat ik zeg: uit vreemdgaan kan ook iets heel moois ontstaan."

'Alibi' draait vanaf 14 februari, Valentijnsdag, in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen