Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Victor Löw verwacht veel van nieuwe serie

Shownieuws

Victor Löw verwacht veel kijkers voor zijn komedieserie 'We gaan nog niet naar huis'. De serie wordt uitgezonden vlak na kijkcijferhit Boer Zoekt Vrouw.

Victor Löw verwacht veel kijkers voor de nieuwe Avro-komedie 'We gaan nog niet naar huis', waarin hijzelf de hoofdrol vertolkt. De komedie gaat zondag van start en wordt uitgezonden vlak na kijkcijferhit Boer Zoekt Vrouw. "Dus met de kijkcijfers gaat het wel goed komen", lacht de acteur.

'We gaan nog niet naar huis' vertelt het verhaal van Sam (Löw) en zijn twee puberende kinderen die allen de grachtengordel van Amsterdam verlaten om op Texel een bed & breakfast te gaan runnen. "Probleem is dat die man daar totaal geen talent voor heeft, al denkt hij zelf van wel. Hij wil alles zelf doen: de schuur opknappen, kamers verbouwen. En dan liggen ook nog zijn kinderen dwars. Dat zijn goede uitgangspunten voor dertien leuke scriptjes", vertelt de 45-jarige Löw.

Mary-Lou van Steenis, bekend als Ellen in de komedie Vrienden voor het Leven, speelt een bescheiden rol als een medewerker van de lokale VVV. Van Steenis wijst op de vernieuwende aspecten van de komediereeks. "Voor Nederlandse begrippen is de serie fris en nieuw. Er zit geen lachband onder en er is geen publiek aanwezig. We filmen op realistische sets, met natuurlijk licht. Het is meer filmisch dan een doorsnee komedie", vindt de 44-jarige actrice.

Ook Löw is hierover te spreken. "Het is geen normale sitcom, het is een inhoudelijk kwalitatieve komedie", zegt de acteur enthousiast. "Mede dankzij Hans." De reeks wordt geregisseerd door Hans de Korte, die veelgeprezen tv-series als Vrouwenvleugel en Het Zonnetje in Huis op zijn naam heeft staan.

Het is niet de eerste keer dat Löw en Van Steenis samenwerken met de doorgewinterde tv-regisseur. Eerder werkte Van Steenis met hem aan de dramaserie Spijkerhoek. Löw werkte nauw samen met de 49-jarige regisseur voor de tv-komedie Kees & Co. "Hans is een harde werker", vertelt de acteur. "Ik voel me beschermd door hem en dat voelt fijn."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen