Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Derek de Lint in 'De brief voor de koning'

Shownieuws

Derek de Lint speelt een rol in de jeugdfilm 'De brief voor de koning' van regisseur Pieter Verhoeff. De 57-jarige acteur speelt Koning Dagonaut in de film.

Derek de Lint speelt een rol in de jeugdfilm 'De brief voor de koning' van regisseur Pieter Verhoeff. Dat heeft producent Eyeworks donderdag bekendgemaakt. De 57-jarige acteur, die vanaf zaterdag ook bij de Vara te zien is in de nieuwe serie Deadline, speelt de rol van Koning Dagonaut in de verfilming van het jeugdboek van Tonke Dragt.

'De brief voor de koning' gaat over de 15-jarige schildknaap Tiuri die van een stervende ridder de opdracht krijgt een belangrijke brief te bezorgen aan de koning van Unauwen. De Lint speelt een andere koning, die van het land waar Tiuri vandaan komt.

Tiuri wordt gespeeld door Yannick van der Velde, bekend van de jeugdfilm 'In Oranje'. Quinten Schram, die speelde in de Pietje Bell-films, vertolkt Piak, de jongen die Tiuri een groot deel van zijn reis vergezelt. Daan Schuurmans en Victor Reinier kruipen in de huid van de ridders Bendoe en Ristridin.

De opnamen van de 'De brief voor de koning' zijn in november van start gegaan. Naar verwachting is de film deze zomer in de Nederlandse bioscopen te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen