Kies je favoriete radiostation

Dossiers

CDA: Gordon veroorzaakt geweld

Shownieuws

Gordon moet ophouden Idols-kandidaten 'tot op het bot af te zeiken'. Het CDA roept hem daartoe op, omdat jongeren zijn gedrag zouden kopiëren.

Gordon moet ophouden Idols-kandidaten 'tot op het bot af te zeiken'. Dat heeft CDA-Kamerlid Jan Jacob van Dijk donderdag gezegd tijdens een debat in de Tweede Kamer. Van Dijk noemde Gordon als voorbeeld van een bekende Nederlander die agressief gedrag vertoont dat vervolgens door de jeugd wordt gekopieerd.

Van Dijk greep een debat over de veiligheid van scholen aan om BN'ers op te roepen zich beter te gedragen. Volgens het Kamerlid hebben zij een speciale verantwoordelijkheid, omdat kinderen hun gedrag imiteren. Daarom moeten BN'ers laten zien dat je problemen niet oplost met lichamelijk of verbaal geweld, maar door ze uit te praten.

Gevraagd op wie hij precies doelde, noemde Van Dijk alleen Gordon. Volgens Van Dijk moet Gordon zich realiseren dat de manier waarop hij sommige kandidaten 'vernedert', onder jongeren wordt gekopieerd. Daarnaast richtte de CDA'er zich tot 'bijna alle voetballers', die zich ook veel te agressief zouden opstellen.

De beledigingen van Gordon waren overigens vooral aan de orde in de auditieronden van Idols, die alweer een tijdje achter de rug zijn. Destijds kreeg hij al van verschillende kanten kritiek te verduren vanwege zijn tactloze beoordelingen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen