Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Foxy Brown wil cel uit wegens gehoorapparaat

Shownieuws

Foxy Brown wil de gevangenis in New York verlaten voor een reparatiebeurt aan haar gehoorapparaat. De gewelddadige rapster zit een celstraf van een jaar uit.

(Novum/AP) - Foxy Brown wil de gevangenis in New York verlaten voor een reparatiebeurt aan haar geïmplanteerde gehoorapparaat. Brown verzocht dinsdag aan een rechter om vrijlating omdat haar gehoor in de gevangenis is achteruitgegaan. Het gehoorapparaat moet worden gerepareerd en opnieuw geprogrammeerd, anders is de schade onomkeerbaar, zo staat in het verzoekschrift.

In augustus werd de 28-jarige Brown gearresteerd nadat ze haar mobieltje naar haar buurvrouw zou hebben gegooid. De gewelddadige rapster werd in oktober 2006 voor drie jaar onder toezicht van justitie geplaatst omdat ze twee manicures te lijf was gegaan. Vervolgens werd Brown, wier echte naam Inga Marchand luidt, in september 2007 tot een jaar cel veroordeeld omdat ze voorwaarden van haar eerdere veroordeling had overtreden.

De gehoorproblemen van Brown kwamen in 2004 aan het licht toen ze in de rechtszaal briefjes uitwisselde met haar advocaat. Ondertussen is Brown al tweemaal onder het mes geweest, waarbij haar een gehoorapparaat is aangemeten. Beide operaties zouden niet tot het gewenste resultaat hebben geleid.

Onbekend is of en hoe goed de rapster nog iets kan horen. Een zogeheten cochleair implantaat wordt chirurgisch onder de huid aangebracht, waardoor hoorzenuwen via stroompulsjes kunnen worden gestimuleerd.

Er is nog geen datum geprikt voor de behandeling van het verzoek tot vrijlating.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen