Kies je favoriete radiostation

Dossiers

O.J. Simpson vrij na betalen dubbele borg

Shownieuws

O.J. Simpson is weer op borgtocht vrij. De borg werd door de rechter echter verdubbeld tot 169 duizend euro. Simpson wordt verdacht van een gewapende overval.

(Novum/AP) - O.J. Simpson is weer op borgtocht vrij. De voormalige American football-ster moest echter wel het dubbele neerleggen van de oorspronkelijke borg. Simpson was achter de tralies gezet omdat hij de bepalingen van zijn eerste borgtocht aan zijn laars had gelapt. "Ik weet bij God niet, meneer Simpson, waar u aan dacht, maar misschien is dat wel het probleem, dat u helemaal niet dacht", liet rechter Jackie Glass zich ontvallen toen ze de borg verdubbelde tot omgerekend 169 duizend euro.

Tegen de oud-sporter loopt een rechtszaak wegens het plegen van een gewapende overval. De 60-jarige Simpson zou met enkele kameraden en onder bedreiging van geweld spullen hebben gestolen van twee handelaren in sportmemorabilia. Volgens Simpson waren de spullen, waaronder foto's en aandenkens aan zijn sportcarrière, juist van hem gestolen. Hij zegt onschuldig te zijn.

In 1995 werd Simpson in een geruchtmakende rechtszaak vrijgesproken van de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown en haar vriend Ron Goldman. Maar het boek 'If I did it', waarin Simpson uiteenzet hoe hij te werk zou zijn gegaan áls hij de moorden had gepleegd, wordt door velen als een schuldbekentenis gezien. De verschijning van het boek werd tegengehouden, maar de familie van Goldman gaf het onlangs toch uit, onder de titel: 'If I did it: the confessions of a killer'. Een deel van de winst van de uitgave gaat naar de Ron Goldman Foundation for Justice, die door de familie van het slachtoffer werd opgericht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen