Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Scientology-video Tom Cruise uitgelekt

Shownieuws

Een video waarin Tom Cruise het Scientology-geloof verheerlijkt, is woensdag uitgelekt op internet. Hierin noemt hij het een privilege tot de kerk te behoren.

(Novum/AP) - Een video waarin Tom Cruise het Scientology-geloof verheerlijkt, is woensdag uitgelekt op internet. Het filmpje, dat vier jaar geleden is opgenomen, wordt op diverse Amerikaanse weblogs aangeduid als 'nog extremer' dan zijn uitzinnige optreden bij Oprah Winfrey twee jaar geleden. Tijdens dat inmiddels befaamde bezoekje aan de talkshow sprong een uitzinnige Cruise op de bank om zijn liefde voor zijn nieuwe vlam Katie Holmes uit te drukken.

De 44-jarige Cruise, die volgens een woensdag over hem verschenen niet-geautoriseerde biografie de op één na machtigste man binnen de Scientology-kerk is, spreekt in het filmpje uitgebreid over zijn geloof. De acteur noemt het een privilege om bij de beweging te horen. "We kunnen nieuwe en betere werkelijkheden creëren en de wereld beter maken. Als Scientologist weet je zeker dat je mensen kunt helpen", verklaart hij. "We kunnen mensen van de drugs afhelpen, criminelen weer op het rechte pad brengen. We kunnen vrede brengen en culturen verenigen."

Tegen het einde van de video noemt hij het aanhangen van de Scientology-leer glimlachend 'een gevecht'. "Het is wild en ruig." Waarna hij fluisterend toevoegt dat het 'fantastisch' is. "Het is fantastisch. Het is echt heel erg leuk. Omdat niets beter voelt dan naar buiten te gaan en het gevecht aan te gaan. Dan wordt alles opeens duidelijk."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen