Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wolter Kroes beschuldigd van stelen nummer

Shownieuws

De Brabantse zanger Addie Timmermans is boos op Wolter Kroes. De volkszanger komt binnenkort met een nummer dat al eerder door Addie is uitgebracht.

De Brabantse zanger Addie Timmermans is boos op Wolter Kroes, die binnenkort zijn nieuwe single 'Ik kom terug' uitbrengt. Timmermans zou dat nummer eerder hebben uitgebracht. In 2004 nam hij het nummer op in eigen beheer en vorig jaar juli bracht hij het opnieuw uit.

Via zijn management Showbusiness-Entertainment liet de 26-jarige Brabander woensdag weten teleurgesteld te zijn in Kroes, die hij een artiest noemt waar hij 'veel bewondering' voor had. "Hij heeft grote successen, hits, veel optredens, een platenmaatschappij, de beste producers en tekstschrijvers van het land. Als je met al deze mogelijkheden en ingangen mijn nummer wil uitbrengen, doet mij dat erg veel verdriet."

Tegenover RTL Boulevard verklaart Kroes zich van geen kwaad bewust te zijn. "Ik had de versie van Addie nog nooit gehoord", stelt hij. "Maar hij heeft geen reden om boos op me te zijn. Ik vind hem een schat van een jongen. En covers maken is nou eenmaal iets dat gebeurt in Nederland."

Het management van Addie erkent dat het is toegestaan nummers te coveren. "Maar de collegialiteit in het vak is ver te zoeken in dit verhaal. Vooral omdat het nummer nog geen half jaar geleden door Addie zelf opnieuw is uitgebracht."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen