Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Datum rechtszaak Oprah Winfrey-school vastgesteld

Shownieuws

De rechtszaak tegen een oud-leidster van The Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls in Johannesburg begint op 21 april. Ze wordt verdacht van mishandeling.

(Novum/AP) - De rechtszaak tegen een voormalige leidster van The Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls in Johannesburg begint op 21 april. Dat heeft een Zuid-Afrikaanse rechter woensdag bepaald.

De 27-jarige Tiny Virginia Makopo, die momenteel op borgtocht vrij is, wordt verdacht van het mishandelen van zes leerlingen en een collega. Ook zou ze een studente seksueel hebben misbruikt.

De meisjesschool werd vorig jaar feestelijk geopend, in aanwezigheid van onder anderen de vroegere Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela, Tina Turner en Spike Lee. Met de school vervulde Oprah Winfrey een belofte die zij in 2000 deed aan Mandela, om Zuid-Afrikaanse meisjes uitzicht te bieden op een betere toekomst.

Nadat het schandaal in oktober aan het licht kwam reisde de talkshowkoningin meerdere malen af naar Zuid-Afrika. Zij organiseerde onder meer een ontmoeting met de leerlingen van de middelbare school en hun families, waarbij ze met tranen in haar ogen om vergiffenis vroeg. "Ik heb jullie teleurgesteld en dat spijt me zo", verklaarde ze.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen