Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Atonement' grote kanshebber bij Bafta's

Shownieuws

'Atonement' doet het zowel bij de Amerikaanse als Britse filmgala's erg goed. De film heeft veertien nominaties binnengesleept voor de Bafta Awards.

'Atonement' doet het zowel bij de Amerikaanse als Britse filmgala's erg goed. Het romantische drama heeft maar liefst veertien nominaties binnengesleept voor de prestigieuze Bafta Awards, zo werd woensdag bekendgemaakt. De prijzen worden op 10 februari uitgereikt in Londen.

Naast een nominatie voor beste film, maken hoofdrolspelers Keira Knightley en James McAvoy kans op de awards voor beste actrice en beste acteur. Regisseur Joe Wright is genomineerd in de categorie beste regie.

Andere grote kanshebbers zijn de films 'No country for old men' en 'There will be blood'. Beide thrillers zijn genomineerd voor negen prijzen.

Knightley neemt in de categorie voor beste actrice op tegen onder anderen Cate Blanchett ('Elizabeth: the Golden Age') en Julie Christie ('Away from her'). McAvoy is genomineerd naast zwaargewichten als George Clooney ('Michael Clayton') en Daniel Day-Lewis ('There will be blood').

In de categorie beste film zijn naast 'Atonement' films als 'No country for old men' en 'There will be blood' genomineerd. 'Atonement' won zondag nog een Golden Globe voor beste film.

Vorig jaar gingen 'The queen', 'The last king of Scotland' en 'Pan's labyrinth' er bij de Bafta Awards met de meeste prijzen vandoor.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen