Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bridget Maasland bang om te falen

Shownieuws

Bridget Maasland heeft al sinds haar jeugd last van faalangst. "Mijn ouders hebben alles gedaan om me daar vanaf te helpen", vertelt de presentatrice.

Bridget Maasland heeft al sinds haar jeugd last van faalangst. Dat vertelt de presentatrice in de Glamour van deze maand. "Mijn ouders hebben alles gedaan om me daar vanaf te helpen. Mijn moeder nam me mee naar transcendente meditatie waar zo'n goeroe me een mantra gaf." Daar doet ze nu nog steeds wat mee. Ook zat de blondine op 'zo'n heel vrije' leef-werk-school. "We mochten de hele dag potten bakken of apenkooi spelen. En als je zin had om te leren, kon je leren."

Inmiddels heeft de 33-jarige tv-persoonlijkheid haar faalangst redelijk goed in bedwang, maar soms steekt het toch weer even de kop op. "Voor 'Hoe word ik een New Yorkse vrouw?' ben ik bij de nonnetjes in Vught geweest om mijn Engels bij te spijkeren. Daar kwam het gevoel in alle heftigheid terug. Ik slaagde met een goed cijfer, maar eenmaal in New York kreeg ik een volledige black-out."

Bridget laat zich echter niet meer op de kop zitten door haar faalangst. "Opeens was ik zo klaar met mijzelf", zegt ze over het moment in New York. "Ik dacht: Bridget, je bent niet Engelstalig. Niemand vind het erg als je een fout maakt, dus waarom vind je het zelf dan zo erg? Get over it. En vanaf dat moment maakte ik geen fout meer. Ik moet vaker los durven laten."

Loslaten zou Bridget ook graag willen kunnen bij de presentatie van grote shows. "Als ik een show doe, weet je dat je op me kunt bouwen omdat ik daar goed voorbereid sta. Maar als ik de teugels wat meer zou laten vieren, dan zou ik meer kunnen verrassen. Dat lukt steeds beter."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen