Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Artsen Benny Neyman tasten nog altijd in duister

Shownieuws

Waar de uitzaaiingen in de onderrug van Benny Neyman vandaan komen, hebben zijn artsen nog altijd niet kunnen vaststellen.

Waar de uitzaaiingen in de onderrug van Benny Neyman vandaan komen, hebben zijn artsen nog altijd niet kunnen vaststellen. Dat zegt een vriendin van de zanger. "Er zitten twee tumoren in zijn onderrug, maar de brandhaard is nog niet gevonden", vertelt Wil Janssen.

Hoewel de pijn met pijnstillers redelijk onder controle wordt gehouden, ligt de 56-jarige zanger nog altijd voornamelijk op bed. "Deze komende week zouden de resultaten van de onderrugbestraling moeten aanslaan", schreef hij eerder deze maand op zijn website, "zodat ik mij in een rolstoel in ieder geval binnenshuis kan voortbewegen."

Neyman, die nog niet zo lang weet dat hij ernstig ziek is, betreurt het gebrek aan houvast. "Tot op heden nog maar bitter weinig houvast van de geneesheren mogen ontvangen", schreef hij. In deze onzekere toestand is nog steeds geen verbetering gekomen, stelt Janssen. "We begrijpen geen van allen dat na die talloze scans nog steeds niets is gevonden. Een gerichte behandeling is niet mogelijk zolang ze niet weten waar het vandaan komt."

De artiest, die bekend is van nummers als 'Ik weet niet hoe' en 'Vrijgezel', heeft eerder aangegeven dat hij onnodig lijden wil voorkomen. "Gisteren had ik zoveel pijn dat ik dacht 'geef mij maar een spuitje'", zei hij eind vorige maand in De Telegraaf.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen