Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Alanis legt laatste hand aan nieuwe plaat

Shownieuws

Alanis Morissette legt momenteel de laatste hand aan haar eerste studioalbum in vier jaar. 'Flavors of entanglement' moet in het voorjaar verschijnen.

Alanis Morissette legt momenteel de laatste hand aan haar eerste studioalbum in vier jaar. Dat vertelt de zangeres aan het Amerikaanse muziekvakblad Billboard. 'Flavors of entanglement' moet in het voorjaar verschijnen.

De plaat bevat onder meer het nummer 'Not as we', waarin de karakteristieke stem van de Canadese zangeres wordt begeleid door alleen een piano. Ook schreef Morissette 'Moratorium', dat volgens haar 'in feite een nummer is over mijn verlangen om te stoppen met het toegeven aan slechte gewoontes'. "Daarvan heb ik er in mijn leven wel een paar moeten verslaan."

Thematisch verkent de 33-jarige artieste haar persoonlijke pieken en dalen van de afgelopen jaren. Zo werd in februari bekend dat Morisette haar verloving met acteur Ryan Reynolds had verbroken.

Haar persoonlijke leed spiegelt ze op de plaat aan de staat van de wereld in het groot. "Uiteindelijk zijn alle persoonlijke problemen politiek te noemen", weet ze. "We zijn verstrikt in een grote oorlog, maar dit album geeft een oorlog weer die zich afspeelt in de huiskamers van mensen. De ijzige stiltes thuis tegenover de grote koude oorlog daarbuiten."

Muzikaal combineert Morissette invloeden van wereldmuziek en folk met de experimentele pop van producer Guy Sigsworth, die eerder samenwerkte met sterren als Björk en Madonna.

'Flavors of entanglement' is de opvolger van 'So-called chaos', waarmee Morissette in 2004 geen commercieel succes wist te behalen. De zangeres scoorde in de jaren negentig wereldwijde hits met onder meer 'You oughta know' en 'Ironic' van het album 'Jagged little pill'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen