Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Martin Ros bedankt fans bij afzwaaien

Shownieuws

Martin Ros was zaterdagochtend voor het laatst te horen in de Tros Nieuwsshow. De recensent kreeg onlangs na 21 jaar de bons omdat de omroep wil verjongen.

Martin Ros was zaterdagochtend voor het laatst te horen in de Tros Nieuwsshow. Met zijn kenmerkende enthousiasme besprak hij onder meer zijn tien favoriete boeken van de wereldliteratuur, waaronder werken van Nabokov, Kafka, Thomas Mann en Dostojevski. De recensent kreeg onlangs na 21 jaar de bons omdat de Tros wil verjongen. Hij wordt opgevolgd door vier andere boekbesprekers.

In zijn laatste radioshow bedankte de 70-jarige Ros zijn trouwe fans. "Na 21 jaar mag dat wel, alle luisteraars die me brieven stuurden, honderden", zei hij. "Ik heb gemerkt dat ik populair was, wat ik helemaal niet wist." Met tranen in zijn stem nam hij uiteindelijk afscheid. "Dit is mijn leven geweest", snotterde Ros. "En dat is het nog."

Met haar meest recente roman 'Lucifer' was Connie Palmen de enige auteur van Nederlandse bodem in de top tien van Ros. Harry Mulisch legde het af tegen de negentiende-eeuwse Russische reus Dostojevski. "Naast Dostojevski is Mulisch echt een dwerg", stelde Ros.

De recensent heeft zijn ontslag niet bepaald onopgemerkt voorbij laten gaan. Vorige maand daagde hij de Tros. Volgens de boekenwurm zou de beëindiging van zijn contract niet in overleg zijn gebeurd, zoals de omroep beweerde. Eerder deze maand werd bekend dat de twee partijen een schikking hebben getroffen.

Donderdag haalde Ros nog eens uit in een andere richting. Collega Mieke van der Weij zou haar succes slechts te danken hebben aan haar seksuele escapades, zo beweerde hij in een interview met RTL Boulevard. Van der Weij ontkende de beschuldigingen met klem.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen