Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rockbegrafenis voor Ike Turner

Shownieuws

De begrafenis van Ike Turner was zowel een herdenking als een rockconcert. Tijdens de herdenkingdienst bracht de band van Turner zijn grootste hits ten gehore.

(Novum/AP) - De begrafenis van Ike Turner was vrijdag zowel een herdenking als een rockconcert. Tijdens de bijna drie uur durende herdenkingdienst in Californië bracht de band van Turner zijn grootste hits ten gehore, waaronder 'Nutbush city limits' en 'Proud Mary'.

De honderden aanwezigen swingden mee op de muziek. "Papa zou ons niet willen zien huilen", zei zijn dochter Mia. "Hij zou willen dat we er een feestje van zouden maken." Turner overleed vorige week donderdag op 76-jarige leeftijd.

Bij de dienst waren onder anderen muziekproducent Phil Spector en zanger Little Richard aanwezig. Tina Turner, de ex-vrouw van Ike, kwam geen afscheid nemen. De zangeres, die al 35 jaar geen contact meer had met haar ex, zou tijdens haar huwelijk met Ike ernstig zijn mishandeld.

Turners losse handjes en zijn drugsgebruik overschaduwen nog altijd zijn bijdrage aan de rock-'n-roll. Spector, die zelf werd verdacht van de moord op actrice Lana Clarkson, nam het op voor zijn vriend. Tina Turner zou Ike hebben 'gedemoniseerd'. De speelfilm 'What's love got to do with it', gebaseerd op de autobiografie van Tina, is volgens hem een 'rotfilm'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen