Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Juan Luis Guerra wint vijf Latin Grammy's

Shownieuws

Juan Luis Guerra heeft donderdag in Las Vegas vijf Latin Grammy Awards gewonnen. Hij won onder meer de prijs voor beste album en beste liedje.

(Novum/AP) - Juan Luis Guerra heeft donderdag in Las Vegas vijf Latin Grammy Awards gewonnen. De zanger en zijn band 444 mochten onder meer de prijzen voor beste album en beste nummer mee naar huis nemen, voor het album 'La llave de mi corazon' en het gelijknamige liedje.

Tevens werd Guerra beloond met de onderscheiding van 'persoon van het jaar', die hij opdroeg aan zijn thuisland, de Dominicaanse Republiek.

De Porto Ricaanse zanger Ricky Martin won twee prijzen voor zijn album 'MTV Unplugged': een voor beste popalbum en een voor de hele video-opnamen van zijn sessie bij MTV Unplugged. Martin verzorgde tevens de openingsact van de awardshow. Bijgestaan door Blue Man Group bracht hij een medley van de liedjes 'Lola' en 'La bomba'.

De Latin Grammy's werden dit jaar voor de achtste keer uitgereikt. Het zijn de belangrijkste muziekprijzen voor artiesten van Latijns-Amerikaanse origine.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen