Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gert-Jan Dröge krijgt handen op elkaar in Carré

Shownieuws

De geest van Gert-Jan Dröge zweefde vrijdagavond door Carré. Het publiek van het Wereld Kerst Circus eerde de overleden spreekstalmeester met een applaus.

De geest van Gert-Jan Dröge zweefde vrijdagavond door Carré. Ruim een halfjaar na zijn overlijden werd tijdens de première van het 23e Wereld Kerst Circus een laatste wens van hem in vervulling gebracht: als begeleiding van het trapezenummer werd door hem uitgekozen muziek gespeeld uit de circusfilm 'Trapeze'. Het publiek eerde de voormalige spreekstalmeester met een hartverwarmend applaus.

De nieuwe gastheer in de piste is Tony Wilson, die ooit zijn debuut maakte in circus Herman Renz. Hij sprak aanwezige familie en vrienden van Dröge toe en herinnerde aan hem als een gepassioneerde circusvriend die het circus omhelsde. "Helaas heeft die omhelzing maar kort geduurd." Dröge was spreekstalmeester in Carré tijdens de 21e en 22e editie van het Wereld Kerst Circus.

Met het Wereld Kerst Circus van dit jaar viert Carré een respectabel circusjubileum: in 1887, 120 jaar geleden, opende Oscar Carré zijn eigen circuspaleis aan de Amstel. Tegenwoordig is circus meer theater geworden, schrijven de producenten, onder wie Henk van der Meyden, in het programma. Het klassieke circus smelt samen met nieuwe ontwikkelingen in choreografie, muziek, licht en kostuums.

Dat laatste werd al snel duidelijk: in hoog tempo volgden spectaculaire acts elkaar op. Zo stalen de zeeleeuwen de show, die eerder deze week nog hun kunsten vertoonden in het ijskoude water van de Amstel. De dieren kregen de handen op elkaar, onder anderen van Lenie 't Hart. En het publiek kreeg zelfs een wereldprimeur te zien van het Groot Chinees Staatscircus.

Ook diverse andere BN'ers gaven acte de présence tijdens de première. Zo zaten Gerard Joling en Hans Klok op de eerste rij, en hadden Frits Wester, Bart Chabot en Hans van Willigenburg een plekje in de zaal gevonden. Zij gingen een groot publiek voor: het Wereld Kerst Circus in Carré trekt jaarlijks zo'n zestigduizend bezoekers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen