Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Twee films van laatste Harry Potter-boek'

Shownieuws

Het zevende en laatste deel van de Harry Potter-reeks 'Harry Potter and the deathly hallows' wordt in twee delen verfilmd. Dat meldt de Daily Mail maandag.

Het zevende en laatste deel van de Harry Potter-reeks, 'Harry Potter and the deathly hallows', wordt in twee delen verfilmd. Dat meldt de Britse krant Daily Mail maandag.

Filmbonzen zouden het nieuws hebben verklapt aan de crew, die momenteel aan de verfilming van het zesde boek 'Harry Potter and the half-blood prince' van de Britse schrijfster J.K. Rowling werkt.

Volgens ingewijden is de reden voor twee films puur artistiek. "Er gebeurt zo veel in het laatste boek dat het te veel is om in een film te passen", zo vertelt een bron. Boze tongen beweren echter dat de makers tot het besluit zijn gekomen omdat de eerste vijf Harry Potter-films ruim 3,2 miljard euro hebben opgeleverd. Door het laatste deel in twee delen uit te brengen, komt er nog meer geld in het laatje.

Rowling zelf stelt op haar site over de Potter-films dat het onmogelijk is 'om alle verhaallijnen in een film te proppen die korter is dan vier uur'.

Afgelopen zomer verscheen het zevende en afsluitende deel van de boekenreeks over Harry Potter. In een interview met het Amerikaanse weekblad Time eind vorig jaar sloot Rowling niet uit dat ze ooit nog een achtste boek over de tovenaarsleerling schrijft. "Als, en dat is een grote 'als', ik ooit een achtste boek over de tovenaarswereld schrijf, dan vraag ik me af of Harry het centrale personage wordt", vertelde ze. "Laten we over tien jaar maar weer eens kijken hoe ik er dan over denk."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen