Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dame Edna moet halfjaar plat

Shownieuws

Barry Humphries, beter bekend als Dame Edna, moet een halfjaar rust houden. De 73-jarige acteur heeft last van complicaties na een operatie aan zijn blindedarm.

De Australische komiek Barry Humphries, beter bekend als de flamboyante Dame Edna, moet op doktersadvies een halfjaar rust houden. De 73-jarige acteur heeft last van complicaties na een operatie aan zijn blindedarm die hij eind vorige maand onderging. Dat heeft een woordvoerder van een komediefestival in Glasgow, waar Humphries in maart zou optreden, zondag bekendgemaakt aan het Britse persbureau Reuters.

De acteur wordt deze week opnieuw geopereerd, waarna hij rust moet houden. Door de lange revalidatieperiode heeft Humphries zijn Amerikaanse toer, die later deze maand van start zou gaan, moeten afzeggen.

De in Melbourne geboren grappenmaker bedacht zijn typetje Dame Edna in 1955. Vier jaar later verruilde hij Australië voor Londen, waar hij in verschillende musicals te zien was. In de jaren zeventig introduceerde hij Dame Edna op de Britse theaterpodia. Het typetje met het lila haar en extravagante brillen presenteerde diverse satirische talkshows en publiceerde een serie boeken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen