Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Scenarist 'Pulp Fiction' vast na dodelijk ongeluk

Shownieuws

Roger Avary, wiens scenario voor 'Pulp fiction' een Oscar won, is aangehouden na een dodelijk verkeersongeluk. Hij wordt verdacht van dood door schuld.

(Novum/AP) - Scenarioschrijver Roger Avary, die een Oscar won voor zijn aandeel in de film 'Pulp fiction', is zondag na een verkeersongeluk aangehouden. Bij het ongeval kwam een Italiaanse logé om het leven en raakte Avary's vrouw gewond. De schrijver wordt verdacht van dood door schuld en rijden onder invloed.

De 42-jarige Avary was de bestuurder van de auto. Bij het ongeluk, dat gebeurde in de buurt van zijn woonplaats in Californië, was geen ander voertuig betrokken. De 34-jarige Andreas Zini uit Italië, die bij het echtpaar logeerde, moest uit het wrak worden losgesneden en overleed later in het ziekenhuis. Avary's vrouw Gretchen werd uit de auto geslingerd en door de politie op de weg gevonden. Haar toestand is stabiel.

Nadat proces-verbaal was opgemaakt en Avary vijftigduizend dollar borg had betaald, mocht hij naar huis. Hij en zijn vrouw wonen in Ojai, een kunstenaarskolonie ten noorden van Ventura.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen