Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Album Katie Melua best verkocht van het jaar

Shownieuws

Het album 'Pictures' van Katie Melua was dit jaar het beste verkochte album in Nederland. Bij de singles staat 'Blijf bij mij' van Geer en André Hazes op één.

Het album 'Pictures' van Katie Melua was dit jaar het beste verkochte album in Nederland. Dat heeft GfK Mega Charts vrijdag bekendgemaakt. Onder de singles verkocht 'Blijf bij mij' van Gerard Joling en André Hazes, dat twaalf weken op één stond het beste en de meest gedownloade single was in 2007 het liedje 'Relax, take it easy' van Mika.

In de Mega Album Top 100 Jaarlijst is 'Call me irresponsible' van Michael Bublé een goede tweede en op drie staat 'Samen met Dré', de plaat waarop bekende Nederlandse zangers en zangeressen een duet zingen met de overleden zanger André Hazes.

Op de jaarlijst van de singles is de tweede plek voor 'Jij bent zo' van Jeroen van der Boom en de derde plek opnieuw voor Mika met 'Relax, take it easy'.

In de Mega Download Top 100 Jaarlijst wordt de tweede plek bekleedt door 'Blijf bij mij' van Gerard Joling en André Hazes en derde op de lijst van meeste gedownloade singles van het afgelopen jaar is 'Everything' van Michael Bublé.

In Groot-Brittannië is er een lichtpuntje voor de getroebleerde zangeres Amy Winehouse. Daar is haar debuutalbum 'Back to black' het beste verkochte album van het jaar. Er werden daar anderhalf miljoen exemplaren van verkocht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen