Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mel Gibson kreeg voorkeursbehandeling

Shownieuws

Mel Gibson heeft bij zijn arrestatie wegens rijden onder invloed vorig jaar juli een voorkeursbehandeling gekregen. Drie betrokken agenten zijn berispt.

Mel Gibson heeft bij zijn arrestatie vorig jaar juli een voorkeursbehandeling gekregen. Drie werknemers van de sheriff van Los Angeles die betrokken waren bij de arrestatie van de acteur hebben zich niet aan het protocol gehouden.

Uit een onderzoek van de Office of Independent Review van Los Angeles, een groep juristen die de politie controleert, blijkt dat de gevangenismedewerker en twee sergeanten hebben geprobeerd om bepaalde details, zoals de antisemitische uitspraken van Gibson, uit het arrestatieverslag weg te laten. Het drietal is op de vingers getikt. Een van hen werd twee dagen geschorst, twee anderen kregen een op schrift gestelde reprimande.

Mel Gibson werd anderhalf jaar geleden gearresteerd omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Tijdens zijn arrestatie maakte hij minachtende opmerkingen over joden, die hij onder meer de schuld gaf van alle oorlogen in de wereld.

De 51-jarige filmster kreeg een voorwaardelijke celstraf van drie jaar en een boete opgelegd. Daarnaast moest hij verplicht in therapie voor zijn alcoholverslaving.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen