Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radiozender 100% NL gooit roer om

Shownieuws

Radiozender 100% NL gooit vanaf 1 januari de programmering om. "Uit onderzoek blijkt dat ons huidige format niet werkt", vertelt directeur Herbert Visser.

Radiozender 100% NL gooit vanaf 1 januari de programmering drastisch om. "Uit onderzoek blijkt dat ons huidige format niet werkt", zegt directeur Herbert Visser. In de nieuwe programmering is nog plaats voor drie dj's. De andere dj's worden elders in het bedrijf ondergebracht. De maatregel ligt niet aan de kwaliteit van de dj's, benadrukt Visser.

Uit onderzoek zou blijken dat de uren waarop het minst wordt gepraat de meeste luisteraars trekken. "Dan moet je je conclusies trekken", licht Visser toe. "We willen ons marktaandeel omhoog helpen door de hoeveelheid aan gesproken woord op onze zender te verminderen." In de voorlopige programmering is alleen plaats voor Patricia van Liempt, Wendy Duivenvoorde en ADHDave. Tijdens de avonduren wordt 100% NL een interactieve zender. Luisteraars kunnen stemmen op hun favoriete plaat uit een lijst met liedjes.

Donderdagavond meldde 100% NL-dj Eline la Croix in een internetradioprogramma dat de zender in een financiële crisis verkeert. "Dat is absoluut niet het geval", stelt Visser. "100% NL is geen winstgevende zender, net als veel commerciële zenders die nog niet zo lang bezig zijn. Er is nu sprake van een reorganisatie om economische redenen."

100% NL begon drie jaar geleden als een radiostation 'à la 3 FM', maar dan met alleen muziek van Nederlandse artiesten als Pete Philly & Perquisite, Ali B. en Lange Frans en Baas B. Volgens Visser moet de zender een nieuwe weg inslaan. "In de loop der tijd zijn we geëvolueerd van een popzender naar een station dat voornamelijk volksmuziek draait. Het oude format past niet meer bij de nieuwe weg die we op muzikaal gebied zijn ingeslagen en daarom gaan we veranderen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen