Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mama Britney krijgt laatste kans zich te bewijzen

Shownieuws

Britney kan maandag maar beter voor de rechter verschijnen. Dan kan ze uitleggen wat haar bezielde toen ze haar kinderen niet terug wilde geven aan haar ex-man.

(Novum/AP) - Of ze komt opdagen is nog maar de vraag, maar als Britney Spears haar kinderen wil blijven zien kan ze maandag maar beter wél in de rechtszaal verschijnen om uit te leggen wat haar op 3 januari bezielde. Op die dag weigerde ze haar kinderen terug te geven aan haar ex-man en sloot ze zich met een van hen op in een kamer. Maandag hoort de rechter medisch personeel en agenten die haar vervolgens uit haar huis verwijderden.

Nadat de politie Sean Preston (2) en Jayden James (1) bij de popzangeres had weggehaald, werd ze in verwarde toestand afgevoerd naar het ziekenhuis omdat ze een gevaar zou vormen voor zichzelf en anderen. Alleen door te getuigen kan ze de rechter nog overhalen haar bezoekrecht te geven over haar kinderen, al zou dat voorlopig onder toezicht zijn. Volgens experts is dit voor Britney echt de allerlaatste kans te laten zien dat ze geschikt is voor het moederschap.

Na het incident besliste de rechter dat de zangeres haar zoontjes niet meer mag zien en wees de volledige voogdij tijdelijk toe aan Kevin Federline. Om de rechter over te halen haar weer bezoekrecht toe te wijzen, zal Spears een kant-en-klare uitleg moeten hebben over wat er de bewuste dag is misgegaan. Toch wordt de kans dat ze haar zoons nooit meer mag zien klein geschat. Het is niet in het belang van een kind het contact met de moeder te ontzeggen. Wel zal Spears, als ze wel bezoekrecht krijgt, onder streng toezicht worden gesteld.

Het is de vraag in hoeverre de overige getuigen de ooit zo brave zangeres nog een goede moeder achten. De hele zaak speelt zich af achter gesloten deuren, al wordt buiten de rechtszaal een heksenketel verwacht van fotografen, cameraploegen, fans en nieuwsgierige omstanders. Wie het verkeer ophoudt, kan volgens de politie rekenen op een dagvaarding.

In april komt de voogdijzaak voor waarin Spears en Federline verwikkeld zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen