Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe album Radiohead 31 december in de winkels

Shownieuws

'In Rainbows', de nieuwste cd van Radiohead komt 31 december uit op cd en vinyl. 'Jigsaw falling into place', de eerste single, komt twee weken later uit.

'In Rainbows', de nieuwste cd van Radiohead komt 31 december uit op cd en vinyl. Dat meldt het Britse muziektijdschrift NME.

Hoewel het album al vanaf 10 oktober voor een willekeurige prijs te downloaden is via de website van de band, was nog niet bekend wanneer een tastbare versie in de winkels zou komen te liggen. De release komt nadat de rockformatie, na tijden zonder label te hebben gezeten, alsnog een contract bij een platenmaatschappij tekende. 'Jigsaw falling into place' wordt de eerste single van het album. Het nummer komt twee weken na de release van het album uit.

Dinsdag bleek uit een onderzoek van internetonderzoeksgroep ComScore nog dat 62 procent van de mensen die 'In rainbows' gedownload hadden, daarvoor niets heeft betaald. Voor de schamele 38 procent die wel wat wilde neerleggen, was het album gemiddeld iets meer dan vier euro waard. Deze cijfers worden door de band echter ontkend. "De cijfers die door ComScore naar buiten zijn gebracht kloppen niet", meldt de site van NME. "Aangezien het album alleen via de website van de band gedownload kan worden, is het voor een partij van buitenaf onmogelijk om precieze cijfers te hebben."

Binnenkort breng Parlophone, het oude label van de Britse band, een luxe cd-box uit met daarin de eerste zes studioalbums van Radiohead. Ook komt er een usb-stick waar eveneens de zes albums opstaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen