Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cavalli zorgt voor hysterische taferelen bij H&M

Shownieuws

Roberto Cavalli heeft donderdag hysterische taferelen veroorzaakt bij H&M. De rekken met zijn eenmalige collectie waren binnen vijf minuten grotendeels leeg.

Cavalli zorgt voor hysterische taferelen bij H&M

Ook Roberto Cavalli blijkt in staat hysterische taferelen te veroorzaken in de H&M. Donderdag werd zijn eenmalige collectie voor de Zweedse winkelketen gelanceerd, en dat trok heel veel mensen, vooral jonge meisjes. In Amsterdam stonden 's ochtends enkele honderden mensen te wachten. Toen de deuren om 10.00 uur opengingen op de Nieuwendijk, struikelden zij naar binnen en sprintten op de rekken met kleding af.

Volgens een woordvoerder van H&M heeft de opkomst bij de vijf winkels die de collectie in Nederland verkochten 'onze stoutste verwachtingen overtroffen'. Die gaf volgens haar hetzelfde beeld als vorig jaar, bij de collectie die het Nederlandse designerduo Victor & Rolf voor de keten ontwierp. "En dat was natuurlijk even afwachten, want vorig jaar speelde ook de Nederlandse trots mee. Maar nu blijkt dus dat ook een Italiaanse ontwerper Nederlanders kan trekken."

Cavalli, die bekendstaat als ontwerper voor sterren en de internationale jetset, schiep zowel een mannen- als een vrouwencollectie. De 'rode loper-jurk' van geplooid goudlamé die hij baseerde op een ontwerp dat hij eerder maakte voor actrice Kate Hudson, was volgens de woordvoerder het topstuk. Wereldwijd werden er maar achthonderd exemplaren van de jurk gemaakt.

Vijf minuten na opening waren de rekken van de Nederlandse filialen al grotendeels leeg. Voor degenen die hun kans op een echte Cavalli zijn misgelopen, is er in de nacht van donderdag op vrijdag nog een herkansing. Om 23.59 uur gaat de online verkoop van de collectie van start.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen