Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Regering verdubbelt opbrengst 3FM Serious Request

Shownieuws

Het kabinet verdubbelt de opbrengst van de 3FM-actie Serious Request. Dat heeft minister Koenders vrijdagochtend bekendgemaakt.

Het kabinet verdubbelt de opbrengst van de 3FM-actie Serious Request. Dat heeft minister voor Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders vrijdagochtend bekendgemaakt.

Ook in voorgaande edities droeg het kabinet bij aan de opbrengst van de actie van de radiozender en het Rode Kruis, die dit jaar ten goede komt aan een betere drinkwatervoorziening in de wereld. "Schoon water is voor arme mensen in conflictgebieden letterlijk een kwestie van leven of dood", zei Koenders. "Het Rode Kruis werkt vaak in oorlogsgebieden waar het voor andere organisaties te gevaarlijk is om hulp te verlenen en ik weet daarom zeker dat het geld goed terechtkomt."

Donderdag doneerden de 150 leden van de Tweede Kamer al 8750 euro aan de kerstactie van 3 FM. Na afloop van de laatste vergaderdag voor het kerstreces overhandigden zij dit bedrag aan de radiomakers in het glazen huis. In ruil voor de donatie konden Kamerleden luisteren naar hun aangevraagde plaatje: 'In the mountains' van The Nits.

De 3FM Serious Request-actie, waarvoor drie 3FM-dj's zich hebben opgesloten in een glazen studio op het Plein in Den Haag, loopt tot en met maandag. De dj's eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt geïnformeerd over het doel van de actie.

Vorig jaar bracht de actie ruim anderhalf miljoen euro op. De regering verdubbelde het bedrag toen niet, maar deed er een miljoen bij.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen