Kies je favoriete radiostation

Dossiers

R. Kelly voor de rechter in misbruikzaak

Shownieuws

R. Kelly is donderdag voor een hoorzitting voor de rechter in Chicago verschenen. Hij moet terechtstaan in een misbruikzaak die al vijf jaar in behandeling is.

(Novum/AP) - R. Kelly is donderdag voor een hoorzitting voor de rechter in Chicago verschenen in de misbruikzaak die al vijf jaar in behandeling is. De 40-jarige zanger, die woensdag niet kwam opdagen voor de zitting, voorkwam daarmee dat hij gearresteerd werd.

De rechter liet weten 'erg teleurgesteld' te zijn dat de r&b-ster woensdag niet verscheen. Kelly, die op tournee is door de Verenigde Staten, miste de zitting doordat de tourbus door de politie in Utah van de weg was gehaald. De chauffeur zou niet het verplichte aantal uren rust hebben gehad en moest daarom blijven staan.

Vrijdag bepaalt de rechter wanneer de misbruikzaak dient en bekijkt hij of hij de borgtocht van de r&b-ster intrekt. De zanger treedt vrijdagavond op in Chicago.

Kelly, bekend van hits als 'I believe I can fly' en 'If I could turn back the hand of time', is aangeklaagd in verband met een videoband die in 2002 in zijn huis werd gevonden. Op de band is te zien hoe hij seksuele handelingen verricht met een 14-jarig meisje. De r&b-ster heeft altijd gezegd onschuldig te zijn aan alle veertien beschuldigingen van kindermisbruik waarvan hij naar aanleiding van de vondst wordt verdacht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen