Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'High school musical' in Nederlandse theaters

Shownieuws

'High school musical' is vanaf januari volgend jaar te zien in de Nederlandse theaters. Joop van den Ende maakt een reizende voorstelling van de Disney-film.

De populaire musicalfilm 'High school musical' is vanaf januari volgend jaar te zien in de Nederlandse theaters. Joop van den Ende maakt een reizende voorstelling van de Disney-film, zo heeft de theatergigant maandag laten weten. Audities voor de productie gaan deze week van start.

Met 'High school musical' wil Stage Entertainment, het bedrijf van Van den Ende, een nieuw publiek aanspreken. "Met deze nieuwe familiemusical, waar ouders met hun kinderen naartoe kunnen gaan, willen wij ons ook richten op een geheel nieuwe, jonge doelgroep", stelt producent Erwin van Lambaart in een verklaring.

De theaterversie van de populaire tienerfilm ging afgelopen zomer al in première in de Verenigde Staten. De Britse tak van Stage Entertainment brengt de musical vanaf deze maand op de planken in Groot-Brittannië.

'High school musical' draait om de populaire Troy en de verlegen Gabriëlla, die nieuw is op de middelbare school waar het verhaal zich afspeelt. Als de twee een rol krijgen in de schoolmusical, worden de sociale verhoudingen op de school aan het wankelen gebracht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen