Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Peter Cincotti vindt zichzelf geen Michael Bublé

Shownieuws

De muziek van de 24-jarige Peter Cincotti wordt vaak vergeleken met die van Micheal Bublé en Jamie Cullum. Zelf snapt hij de vergelijkingen niet zo goed.

De muziek van de 24-jarige Peter Cincotti wordt vaak vergeleken met die van Michael Bublé. Ook Jamie Cullum wordt vaak genoemd bij het beschrijven van zijn muziek, hoewel Cincotti zelf de overeenkomsten niet zo goed ziet. "Begrijp me niet verkeerd, ik vind ze beiden goed", zegt hij. "Ik zie alleen niet het verband dat anderen blijkbaar wel zien. Als je alleen al kijkt naar wat Jamie en Michael doen, dan is dat al een wereld van verschil. Gelukkig ben ik muzikant en maak ik me niet druk om dergelijke vergelijkingen."

Eerder bracht Cincotti twee albums uit, 'Peter Cincotti' in 2003 en 'On the moon' in 2004. Op 9 november ligt zijn nieuwste cd 'East of Angel Town' in de winkels. Stonden op zijn twee eerdere albums nog veelal covers, op 'East of Angel Town' staat enkel origineel materiaal. Volgens Cincotti was dit een logische stap. "Ik schreef altijd al eigen nummers en toen ik aan mijn derde album begon had ik al die liedjes; het zou onlogisch zijn geweest om die niet op te nemen."

Het geluid op 'East of Angel Town' is te beschrijven als een mix van pop, rock, funk en blues. Cincotti zelf heeft moeite het album te plaatsen. "Ik zit nu midden in dit album en kan het niet anders beschrijven dan: dit is waar ik me momenteel bevind. Ik zie een album als een camera die een foto maakt van waar je op een bepaald moment in je leven bent. Daarom houd ik van artiesten die aan het begin en einde van hun carrière klinken als twee verschillende artiesten en toch nog hun eigen kwaliteit hebben. Een doel voor mij als muzikant is dan ook dat je door verschillende genres kan lopen en daarnaast je eigen muzikale identiteit kan behouden."

Cincotti begon al op driejarige leeftijd met pianospelen. "Toen ik ongeveer twaalf jaar was begon ik op te treden in New York. Of het nu in een restaurant of pianobar was, als ik maar kon spelen. Ik ging naar school en daarna trad ik op." Hij werd dan ook op zeer jonge leeftijd ontdekt. "Een producer kwam naar een van mijn optredens toen ik een jaar of zeventien, achttien was. Zo gebeurde het dat ik een platendeal kreeg en mijn eerste album kon maken."

Het succes van de muzikant zorgt er wel voor dat zijn schema overvol zit. Maar volgens Cincotti wegen de nadelen bij lange na niet op tegen de voordelen. De vermoeidheid die zijn hectische leven met zich meebrengt, neemt hij dan ook op de koop toe. "Ach, ik ben gewoon blij dat ik muziek kan maken voor de kost. Als ik met kerst maar weer thuis ben."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen