Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Roxeanne Hazes leent stem voor eekhoornfilm

Shownieuws

Met haar ronde wangen heeft Roxeanne Hazes wel iets weg van een chipmunk. De zangeres leent haar stem aan een knaagdiertje in de film 'Alvin and the Chipmunks'.

Met haar appelronde wangetjes heeft Roxeanne Hazes wel iets weg van een Amerikaanse chipmunk, ook wel bekend als de wangzakeekhoorn. De 14-jarige dochter van André Hazes leent haar stem dan ook aan een personage in de film 'Alvin and the Chipmunks'. Dat maakte producent Twentieth Century Fox donderdag bekend.

Roxeanne sprak niet de stem in van een van de drie met de computer tot leven gewekte eekhoorns. De zangeres deed de stem van een van de echte acteurs in de film, die een combinatie is van live-action en animatie.

Ook Nicolette van Dam, Thomas Berge en Sipke Jan Bousema spraken de stemmen in voor de karakters van drie Amerikaanse acteurs. De acteur en zanger Levi van Kempen speelt de chipmunk Alvin. De andere twee knaagdieren werden door mindere bekende acteurs van een stem voorzien.

'Alvin and the chipmunks' is geïnspireerd op het getekende trio, dat sinds 1959 vele albums en singles heeft uitgebracht. De drie eekhoorns stonden bekend om hun snelle, hoge stemmetjes.

Ook schitterden Alvin, Simon en Theodore in vele tekenfilmversies die ook op de Nederlandse televisie te zien waren. De speelfilm is een mengeling van zogenoemde live-action en computeranimaties. Het verhaal draait om de aan lager wal geraakte muziekproducent Dave, gespeeld door Jason Lee, die hulp krijgt van drie muzikale eekhoorns.

'Alvin and the chipmunks' draait vanaf 6 februari in de bioscoop. De kinderfilm zal alleen in Nederlandse versie te zien zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen