Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gerard Joling dingt mee naar tv-prijs

Shownieuws

Gerard Joling maakt kans op de titel tv-persoonlijkheid van 2007. Hij is met Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk genomineerd bij de Beeld en Geluid Awards.

Gerard Joling maakt kans op de titel tv-persoonlijkheid van het jaar. De zanger en presentator is samen met Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk genomineerd bij de eerste editie van de Beeld en Geluid Awards. De vakprijzen voor de hoogst gewaardeerde programma's, multimediaconcepten, acteurs, presentatoren en tv-persoonlijkheden heetten voorheen de Gouden Beelden.

In de categorie beste acteur zijn er nominaties voor Peter Blok (Evelien), Pierre Bokma ('t Schaep met de Vijf Pooten) en Theo Maassen (Waltz). Bij de vrouwen gaat de strijd tussen Annet Malherbe (Gooische Vrouwen), Roos Ouwehand (Keijzer en De Boer) en Georgina Verbaan ( 't Schaep met de Vijf Pooten).

Als beste amusementsprogramma zijn Op zoek naar Evita, Ranking the Stars en Mike & Thomas Show genomineerd. In de categorie fictie dingen 't Schaep met de Vijf Pooten, Waltz en Evelien mee naar de prijs. Verder worden er awards vergeven in de categorieën Informatie, Multimedia, Jeugd en Cultuur.

De oeuvreprijs gaat dit jaar naar Koos Postema, voor zijn bijzondere bijdrage aan de ontwikkeling van de Nederlandse televisie. De winnaars worden gekozen door een vakjury onder leiding van Peter Römer.

De Beeld en Geluid Awards worden op 28 januari uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen