Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Blazers regeren op Noorderslag 2008

Shownieuws

Moke achter een wit gordijn, Alain Clark in duet met zijn vader en Typhoon die zijn tekst kwijt is. Dat was Noorderslag 2008 in een notendop.

Moke achter een wit gordijn, Alain Clark in duet met zijn vader en Typhoon die zijn tekst kwijt is, maar later de hele zaal aan het springen krijgt. Dat was Noorderslag 2008 in een notendop.

De 22e editie van het muziekfestival in Groningen trok dit jaar 15.500 bezoekers. Volgens de organisatie was het festival sneller uitverkocht dan eerdere edities. Donderdag en vrijdag traden door de hele stad opkomende bands uit Nederland, maar vooral uit de rest van Europa op. Zaterdag was het de beurt aan de Nederlandse muziekscene.

Voicst was zaterdag in muziekcentrum De Oosterpoort een veelgehoorde naam. De Amsterdamse band bracht afgelopen week zijn tweede plaat 'A tale of two devils' uit. Behalve het publiek waren ook collega-muzikanten erg nieuwsgierig. Zo haastten de bandleden van Room Eleven zich na hun eigen optreden naar de kleine zaal om het concert met eigen ogen te zien. Ook keken Pete Philly & Perquisite vanuit de coulissen naar de heren, die een volledige blazerssectie hadden meegenomen.

Blazers waren op Noorderslag alom vertegenwoordigd. Naast Voicst hadden Pete Philly & Perquisite, Alain Clark, Typhoon en C-mon & Kipsky blazers meegenomen. Moke probeerde op een andere manier de aandacht te trekken. De band speelde meer dan de helft van het eerste nummer vanachter een wit gordijn. Spectaculaire schaduwen op het doek waren het resultaat.

Alain Clark maakte tijdens zijn optreden duidelijk waar hij zijn talent vandaan heeft. Halverwege het optreden kwam zijn vader het podium op. Samen zongen ze het duet met de toepasselijke tekst 'Everytime I look at you, I see myself, I'm so proud of you'. Ook het optreden van Typhoon was spraakmakend. Eerst was de rapper zijn tekst kwijt. Drie keer opnieuw probeerde hij het, maar hij had duidelijk een black-out. Dit sloeg de winnaar van de Zwolse Grote Prijs echter niet uit het veld. Samen met zijn bandmaten Blaxtar, O-Dog en Dinopha zette hij met het volgende nummer de hele zaal op zijn kop. Met de oproep 'Vlieg met me mee' sprongen alle bezoekers op de maat van de muziek de lucht in.

Aux Raus zorgde vorig jaar voor het meest geruchtmakende Noorderslag-optreden door de volledige kelderzaal te slopen. Dit weerhield de Noorderslag-organisatie er niet van het Amsterdamse gabberpunkduo opnieuw uit te nodigen. Dit jaar stonden de heren zelfs in de op een na grootste zaal van De Oosterpoort. Dat bleek geen verkeerde zet. Aux Raus zorgde ervoor dat vrijwel alle voetjes van de vloer gingen. Zelfs de rappers van The Opposites, die voor Aux Raus hadden opgetreden, sprongen het podium op om hun gabberkunsten te laten zien.

Op zaterdagavond werd dj Armin van Buuren verrast met de prestigieuze Popprijs 2007. Omdat de plaatjesdraaier moest werken in Brazilië kon hij de prijs niet zelf in ontvangst nemen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen